BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Ius recusabo delicatissimi ex. Mea cu utamur.

Instagram

Image Alt

Fesztiválok

Szerbiában nem lehet unatkozni

Egy biztos, Szerbiában tudják hogyan kell szórakozni! Zene, tánc, jó ételek és még finomabb italok – és ez csak a kezdet. Aki nem rajongója az éjszakai életnek és zenei fesztiváloknak, különböző vidéki gasztronómiai eseményekre látogat el, vagy a gyönyörű hegyek és vadvizek számtalan sportolási és túra lehetőségei közül válogathat.

 

Szerbia fővárosát, Belgrádot, már 2009-ben első helyre tette a Reuters a világ legjobb éjszakai életét kínáló városok listáján. Azóta a kínálat és minősége csak javult úgy Belgrádban, mint más városokban is.

 

Az évek során elterjedt a híre külföldön is a különleges folyami hajókon létrehozott szórakozóhelyeknek, melyek a Duna és a Száva folyó mentén várják a szórakozni vágyókat. Itt mindenki megtalálja a kedvéhez való stílust. De a szárazföldön is a bőség zavarában úszkálhatunk. Romkocsmák, hagyományos szerb kocsmák, magas színvonalú klubbok és éttermek közül választhatjuk ki a nekünk épp megfelelő helyet. Szerbia az underground zenei világban is kiemelkedő helyet foglal el nemzetközi szinten, közkedvelt állomása turnézó Djknek és zenészeknek.

 

A nyári hónapokban a szabadtéri programok veszik át az uralmat, egymást követő fesztiválok sokasága mellett senki sem maradhat otthon unatkozni. Belgrád az ország legnagyobb sörfesztiválának a Belgrade Beerfest-nek a házigazdája, míg Újvidék az EXIT fesztiválról híres, amely a Sziget fesztiválhoz hasonlítható zenei felhozatalt egy különleges helyszínre hozza el, a Péterváradi vár területén a Duna feletti dombon. A Guča rézfúvós fesztivál az azonos nevű, 2 ezer fős, faluban kerül megrendezésre már több mint fél évszázada, és minden évben helyiek és külföldiek ezreit vonnza Szerbiába egyedi hangulatával. Míg Niš a Nišville jazz fesztiváljáról hires.

 

A szerbek életélvezete ragályos, akármilyen nehézségek érték is a térséget, arról sose mondott le ez a nép, hogy egyen, igyon és szórakozzon, és semmi sem teszi boldogabbá mint ha ezt megoszthatja vendégeivel.

 

Aki viszont mégis nyugalomra vágyik, azok válogathatnak a szebbnél szebb természeti csodák között. Míg Vajdaság a falusi turizmus alföldi stílusát, a jó borokat és a finom ételeket teszi terítékre, Szerbia délebbi tájaiban a barlangok, hegyek, patakok és azokhoz fűződő túrák és sportok rajongói találnak kimeríthetetlen lehetőségeket.