BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Ius recusabo delicatissimi ex. Mea cu utamur.

Instagram

Image Alt

Síelés Szerbiában

Szerbia a Balkán Síparadicsoma

 

Sokan nem tudják, hogy Szerbiában egy valóságos síparadicsom rejlik, melyról teljesen megfeledkezett az európai közönség, sőt lehet soha nem is hallottak róla.

 

Egész délszerbiát a Dinári-hegység szeli át. Gyönyörű magas hegycsúcsait és havas felvidékeit már a múlt században síközpontokkal építették be hogy az akkori nagy Jugoszlávia területéről ide jöhessenek telelni családjaikkal a lakosok. Az elmúlt években nagy anyagi beruházásokkal felújították a hoteleket és a síeléshez szükséges infrastruktúrát, hogy a fantasztikus sípályák új életre kaphassanak, és szélesebb körben is megismerhessék a vendégek a szerbiai síelés élményeit.

Szerbiában sielni egy egyedi élmény, hisz európa többi hegyvidékétől igencsak eltérő délies gasztronómiára, kulturális hagyományokra és vendégszeretetre talál itt az ember, a festői tájakról nem beszélve, melyek végigkísérik az ide látogató útját a határ átlépésétől a hotel ajtajáig és még tovább is. A gyönyörű hegyek a hosszú téli időszakban vastag hótakarónak adnak otthont és lenyűgöző hátteret biztosítanak a lejtőkön..

 

Szerbia legfontosabb sípályái a Kopaonik, Zlatibor, Tara, Zlatar és Stara Planina hegyeken találhatók.  Azoknak is érdemes itt telelni akik nem sielnek, hisz az üdülőhelyek sok más aktivitásra is lehetőséget adnak, mint például a szánkózás, gyönyörű téli túrák a havas erdőkben, de akár fedett teniszpályákon is eltölthetik idejüket.

 

Szerbia hegyei úgy a sielők mint a snowboard rajongók igényeit is kielégítik, és aszerint is választhatnak hogy milyen szinten űzik ezeket a sportokat. Az alacsonyabb szerb hegyek mint a Zlatibor, Divčibare és Goč tökéletes feltételeket kínálnak a kezdőknek, arra hogy megtanulják az alapokat, majd a követező években kipróbálhassák a magasabb hegyeket is, mint a Kopaonik és a Stara Planina, melyeken olyan pályákat is találhatnak melyek még a legtapasztaltabb síelőknek és snowboardosoknak is izgalmas kihívást jelentenek.

 

Az új sífelvonók, hóágyúk és lejtők mellett a szerbiai síparadicsomot különösen az après-ski lehetőségeikért dicsérik. A környék meghitt falvaiban az autentikus kávézók éttermek kellemes pihenést biztosítanak a síelésben elfáradt üdülőnek.