BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Ius recusabo delicatissimi ex. Mea cu utamur.

Instagram

Serbia tábla illusztráció program header

Belgrádi városnézés

Belgrádi városnézés

€30 személyenként

Belgrád Szerbia fővárosa, egy közel 2 milliós nagyváros. Európa és a Balkán találkozása történelmi, kulturális és gasztronómiai szempontból egyaránt. Belgrád a soha nem szunnyadó, soha nem unalmas város, Európa egyik új buliközpontja. Egy nap kevés is arra, hogy megismerjük és bejárjuk a fővárost, de azért összeszedtük azokat a pontokat, amiket látni kell egy magyar utazónak. Körbejárjuk a Kalemegdán parkot, ahol az egykori Nándorfehérvári vár romjait is megtekintjük és Belgrád jelképét, a Győztes szobrot. Természetesen nem hagyjuk ki a belgrádi sétálóutcát, a Knez Mihailovát sem, a szerb parlament épületét, a bohém negyedet és a világ egyik legnagyobb ortodox templomát, a Szent Száva templomot sem.  Belgrád rengeteg tartalmat kínál a látogatóknak, a múzeumoktól kezdve, a kirándulóhelyeken át a hangulatos kávézókig és éttermekig.

Ár: 30 EUR/fő
15 fő felett kérje csoportos árainkat!

  • Indulás helye
    megbeszélés szerint
  • Indulás ideje
    megbeszélés szerint
1

Kalemegdan

Belgrádi túránkat a Kalemegdan parkban kezdjük, ahol több történelmi időszakből is maradtak emlékek, többek között Nándorfehérvár romjai is. Tiszteletünket tesszük a Hunyadi-emlékkőnél, majd bejárjuk a park és a vár többi részét is.
2

Sétálóutca, templom, paloták és kávé

A Kalemegdan után a Knez Mihailova sétálóutcába kanyarodunk, melynek közelében áll a pravoszláv koronázási templom és Ljubica fejedelemasszony palotája. A sétálóutca valamelyik hangulatos kávézójában érdemes szünetet tartani.
3

Parlament és további paloták

A korzó végén balra a Köztársaság térre érünk. Innen gyalogosan jutunk el a szerb parlament épületéhez és a Szent Márk templomhoz, majd a Régi és az Új királyi palotákhoz.
4

Szent Száva templom

A Tasmajdan park az egyik legközkedveltebb zöldfelülete a városnak. Innen a város másik szimbólumához, a Szent Száva templomhoz megyünk. A túra végét megbeszélés szerint alakíthatjuk a csoport igényeinek megfelelően.
s
You don't have permission to register