BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Ius recusabo delicatissimi ex. Mea cu utamur.

Instagram

Szerbia Magyarul Túra header

Bővített szecessziós túra

Bővített szecessziós túra

€25 személyenként

Ha a magyar szecesszióról beszélünk, akkor Szabadka egy kihagyhatatlan úticél, hiszen az egyedi stílusra jellemző híres épületek ékesítik a várost. Egyesek szerint a Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett szabadkai városháza az egykori Magyarország legszebb épülete volt. Stílusa a szecessziós építészet magyar népi motívumokban gazdag változatát képviseli. A szabadkai zsinagóga a világ harmadik legnagyobb zsinagógája, melynek belsejében egy őszinte csodálat keríti hatalmába az embert. Ennek az épületnek köszönhetően Szabadka az európai építészet élvonalába került, nem csak szépségével, hanem szerkezeti megoldásaival is. Ezen kívül a városban megismerheted a Raichle-palota érdekes történetét is. A városi rész végeztével Palicsfürdőn, az egykori híres üdülőközpontban folytatjuk a tematikus utat. Utunk első állomása Palics jelképe, a szecessziós stílusú víztorony, ami egyben szinte kapuja is a tóparti komplexumnak. A tóparton megtekintjük a Vigadó (Nagyterasz) épületét, majd a Női Fürdő épületében megihatunk egy kellemes kávét, gyönyörködve a kilátásban.

Ár: 25 EUR/fő
10 fő felett kérje csoportos árainkat!

  • Indulás helye
    Szabadka főtere
  • Indulás ideje
    megbeszélés szerint
1

Szabadkai Városháza

Választható. A belépő ára 1,5 EUR a díszterembe és 1,5 EUR a toronyba. Mindenképpen ajánljuk a belső látogatást is, hiszen a díszterem gyönyörű, a toronyból pedig szép kilátás nyílik a városra.
2

Zsinagóga

A világ 3. legnagyobb zsinagógáját kivülről és belülről is megnézzük, a belépő 2 EUR.
3

Korzó

A szabadkai sétálóutcán felfedezzük a szecessziós elemeket, motívumokat, melyek az épületeket díszítik.
4

Raichle-palota

A gyönyörű és egyedi épületnek érdekes története van, melyet túravezetőnk ismertet a látogatókkal. Az épületet csak kívülről nézzük meg, belül jelenleg a Modern Művészeti Galéria üzemel.
5

Palics

Ahogy beérkezünk a település központjába, Palics jelképe, a víztorony fogad bennünket. Kisétálunk a tópartra, megtekintjük a Vigadó épületét, a zenepavilont, majd a Női Strandon kávézunk egyet és zárjuk túránkat.
s
You don't have permission to register