BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Ius recusabo delicatissimi ex. Mea cu utamur.

Instagram

Szerbia Magyarul Túra header

Újvidéki városnézés

Újvidéki városnézés

€25 személyenként

Újvidék Vajdaság fővárosa, Szerbia második legnagyobb városa. Annak ellenére, hogy nagyvárosnak számít, azért megőrizte lassú, síksági életvitelét. A Péterváradi várat a Duna Gibraltárjának is nevezik, fennséges erődítményrendszere ma is büszkén áll a folyó feletti sziklákon. Ahhoz hogy belekezdjünk Újvidék megismerésébe, először Pétervárad történetét kell hallanunk. Megismerjük a vár történetét, fontosabb pontjait. Megtudjuk milyen is a részeges óra és hogy nem mindegy hogy toronyóra vagy óratorony… A túrát Újvidék városában folytatjuk, ahol a városközpont nevezetességei között sétálva érdekes történeteket is hallhatunk idegenvezetőnktől. Végigsétálunk a város legöregebb utcáján, felfedezzük a főteret és környékét és a szerb görögkeleti székesegyházba is benézünk. A program végén leülhetünk kávézni a mindig nyüzsgő sétálóutcán, vagy ebédelhetünk a hangulatos éttermek egyikében.

Ár: 25 EUR/fő
8 fő felett kérje csoportos árainkat!

  • Indulás helye
    megbeszélés szerint
  • Indulás ideje
    megbeszélés szerint
1

Pétervárad

Túránkat érdemes Péterváradon kezdeni, hiszen Újvidék története is innen indul, így időrendi sorrendben fedezhetjük fel a környéket. Hallani fogunk a vár történelméről, megnézzük a péterváradi óratornyot és gyönyörködünk a kilátásban.
2

Duna park

Ezután a Dunán keresztül visszatérünk a városba, Újvidékre. Első állomásunk a Duna park lesz, ami a központ legszebb és legközkedveltebb zöldfelülete.
3

Újvidék legidősebb utcája

A parkon keresztül a Duna utcához érünk, ami a város legöregebb utcája és egyben sétálóutca.
4

Sétálóutca

Ebből az utcából a Zmaj Jovina fő sétálóutcához érünk, ahol a püspöki palotát és a pravoszláv székesegyházat tekintjük meg.
5

Főtér

Végigsétálva a korzón kiérünk Újvidék főterére, ahol a városháza és a katolikus nagytemplom épületei fogadnak minket. A főtéren elidőzünk egy kicsit, majd megtekintjük a Szerb Nemzeti Színház épületét.
6

Zsinagóga és báni palota

3 percnyi sétára van a Zsinagóga épülete. Innen lesétálunk a báni palota hatalmas épületéhez, ahol fejezzük túrákat.
7

Városi szabadidő

A túra után vissza lehet térni átérezni és élvezni a városközponti élet hangulatát egy szimpatikus kávézóban, étteremben.
s
You don't have permission to register