BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Ius recusabo delicatissimi ex. Mea cu utamur.

Instagram

Serbia tábla illusztráció program header

Újvidéki városnézés

Újvidéki városnézés

€25 személyenként

Újvidék Vajdaság fővárosa, Szerbia második legnagyobb városa. Annak ellenére, hogy nagyvárosnak számít, azért megőrizte lassú, síksági életvitelét. A Péterváradi várat a Duna Gibraltárjának is nevezik, fennséges erődítményrendszere ma is büszkén áll a folyó feletti sziklákon. Ahhoz hogy belekezdjünk Újvidék megismerésébe, először Pétervárad történetét kell hallanunk. Megismerjük a vár történetét, fontosabb pontjait. Megtudjuk milyen is a részeges óra és hogy nem mindegy hogy toronyóra vagy óratorony… A túrát Újvidék városában folytatjuk, ahol a városközpont nevezetességei között sétálva érdekes történeteket is hallhatunk idegenvezetőnktől. Végigsétálunk a város legöregebb utcáján, felfedezzük a főteret és környékét és a szerb görögkeleti székesegyházba is benézünk. A program végén leülhetünk kávézni a mindig nyüzsgő sétálóutcán, vagy ebédelhetünk a hangulatos éttermek egyikében.

Ár: 25 EUR/fő
8 fő felett kérje csoportos árainkat!

  • Indulás helye
    megbeszélés szerint
  • Indulás ideje
    megbeszélés szerint
1

Pétervárad

Túránkat érdemes Péterváradon kezdeni, hiszen Újvidék története is innen indul, így időrendi sorrendben fedezhetjük fel a környéket. Hallani fogunk a vár történelméről, megnézzük a péterváradi óratornyot és gyönyörködünk a kilátásban.
2

Duna park

Ezután a Dunán keresztül visszatérünk a városba, Újvidékre. Első állomásunk a Duna park lesz, ami a központ legszebb és legközkedveltebb zöldfelülete.
3

Újvidék legidősebb utcája

A parkon keresztül a Duna utcához érünk, ami a város legöregebb utcája és egyben sétálóutca.
4

Sétálóutca

Ebből az utcából a Zmaj Jovina fő sétálóutcához érünk, ahol a püspöki palotát és a pravoszláv székesegyházat tekintjük meg.
5

Főtér

Végigsétálva a korzón kiérünk Újvidék főterére, ahol a városháza és a katolikus nagytemplom épületei fogadnak minket. A főtéren elidőzünk egy kicsit, majd megtekintjük a Szerb Nemzeti Színház épületét.
6

Zsinagóga és báni palota

3 percnyi sétára van a Zsinagóga épülete. Innen lesétálunk a báni palota hatalmas épületéhez, ahol fejezzük túrákat.
7

Városi szabadidő

A túra után vissza lehet térni átérezni és élvezni a városközponti élet hangulatát egy szimpatikus kávézóban, étteremben.
s
You don't have permission to register