top of page

Belgrád - az ezer arcú város

Fedezd fel Szerbia csodálatos városait! Belgrád vibráló éjszakai életével, Újvidék barátságos hangulatával, Szabadka pedig szecessziós épületeivel bűvöl el. Élvezd a finom ételeket és borokat, és fedezd fel a helyiek vendégszeretetét!


Szerbia az utóbbi években egyre népszerűbb turisztikai célponttá vált, és nem véletlenül.

A bájos városai egyedi hangulattal bírnak, inspirálva az idelátogatókat, hogy újra és újra visszatérjenek. A nyugodt Vajdaság északi síkságainak kisvárosai és nagyvárosai, a főváros és az ország déli, számunkra kevésbé ismert városok átfogó betekintést nyújtanak az itt élők életébe történelmükön keresztül. Az ország vibráló városai élettel teli, bőséges lehetőséget kínálnak szórakozásra és nyaralásra.



Belgrád, Szerbia fővárosa, a Duna és a Száva találkozásánál fekszik, “Balkán kapujaként” is szokták emlegetni.


A város gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik, amelyet a Kalemegdáni vár, a múzeumok, például a Nemzeti Múzeum, a Hadtörténeti Múzeum, a kortárs művészeti múzeum és a Nikola Tesla Múzeum tükröz.


Számos emlékműve - mint például a Győztes, a Mihailo fejedelem szobra vagy a Fehér Palota, a Karađorđević dinasztia egykori királyi rezidenciája - tanúskodik Szerbia és a főváros viharos történelméről.


A mai Belgrád pezsgő város, új városi szórakozóhelyekkel és kulturális eseményekkel várja az érdeklődőket. Belgrád az utóbbi években egy igazi "must-see" desztinációvá vált.

Idén már nem csak közúton de akár közvetlen repülőjárattal a hét minden napján is el tudjátok érni ezt a dinamikusan fejlődő várost.


49 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page