top of page

Guča Fesztivál - Szerbia legfontosabb hagyományőrző trombitafesztiválja



A Guča Trombitafesztivál egy híres szerb zenei esemény, amelyet minden évben megrendeznek Gucsa (Guča) városában. Ez a fesztivál híres a trombitáról, hangzásáról és a frenetikus, energikus hangulatáról, amelyet teremt.


Guča városa ezeken a napokon életre kel, és a trombitazene megszállja az utcákat és a tereket.


A Guča Trombitafesztivál Szerbia és a balkáni régió egyik legnagyobb és legfontosabb népünnepsége. Az eseményre a világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy részesei legyenek ennek a zenei kavalkádnak és a jókedvű buliknak.


A trubácsok (trombitások) versenye, akik lenyűgöző képességeikkel és virtuozitásukkal szórakoztatják a közönséget, igazi különlegességnek számít. Ez egy valódi kulturális élmény, amely az autentikus szerb népzenét és kultúrát ünnepli.


A látogatók részt vehetnek a hagyományos táncházakban, élvezhetik a népzenét és megkóstolhatják a helyi specialitásokat. A város utcái tele vannak étel- és italárusokkal, ahol a látogatók megkóstolhatják a tradicionális balkáni ételeket és italokat.

Az egész város egy hatalmas buli központjává válik, ahol az emberek táncolnak, énekelnek és élvezik a közös mulatságot.


A fellépők köszött gyakran előfordul a világhírű Goran Bregović és zenekara vagy a magyar közönség által igen kedvelt Boban és Marko Marković is.


Guča Trombitafesztivál: 2024. augusztus 2-4.


180 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page